سخن آغازین کتاب «شورا، مشورت و مشارکت از دیدگاه امام علی علیه السلام»

ساخت وبلاگ

 

سخن آغازین کتاب

«شورا، مشورت و مشارکت از دیدگاه امام علی علیه السلام»

 

 #شفیعی_مطهر

 

مشورت رایحه‌ای از ریاحین خلاقیت و لایحه‌ای از تبیین عقلانیت است.

مشورت غبار جهل را می‌زداید و بر انوار عقل می‌افزاید.

مشورت پنجره‌ای است که به بوستان سرسبز اندیشه‌ها باز می‌شود. انسان را از تنگنای خودپسندی، خودمحوری و خودکامگی می‌رهاند و در پرتو خود باوری، بربلندای چکاد رفیع مشارکت می‌نشاند.

چه بسیار انسان‌‌های کوچک که بسی اندیشه‌‌های نهفته و حرف‌‌های نگفته دارند؛ مشورت روزنی است روشن به باغ ریشه‌‌های روشنایی و اندیشه‌‌های اهورایی.

مشورت قندیلی از بلور معرفت بر سقف شبستان عقلانیت می‌آویزد و در رگ‌‌های شعور، نیل نور می‌ریزد.

مشورت رنگ نیرنگ را از رنگین کمان فرهنگ می‌زداید و آن را به زیور و زینت مشارکت می‌آراید.

مشاور شایسته، قلبی چون آبگینه شفاف دارد و زبانی چون آیینه، صاف؛ رسته از رنگ تعلّق و گسسته از نیرنگ تملّق.

نسیم مشورت به گل اندیشه، رنگ زیبا و عطر فریبا می‌بخشد؛ البته اگر مشاور آزاد از هر رنگ و نیرنگ باشد و متعهّد به فضایل فرزانگی و فرهنگ.

در قحط سالی فانوس کور، مشاور باید اقیانوس نور باشد. او باید چون مهر بر اوج سپهر بدرخشد و تا ریگزارهای اندیشه را نور بخشد.

اگر زلال مشورت از چشمه سار صداقت و صراحت بجوشد، جرعه‌ای از جریان آن می‌تواند یک کویر از پژمردگی تردید را احیا، و یک بوستان تصمیم را شکوفا سازد.

دیده مشاور باید ژرف بنگرد و ایده را شگرف بنگارد. اندیشه‌اش از جانش جوانه زند و از ایمانش پشتوانه سازد.

آنان که از شاخسار مشورت گُل نچیده‌اند، از بهار مشارکت چه دیده اند؟ اینان از گلستان مدیریت گُل نچیده‌اند، بلکه در گِل چریده‌اند!

بیایید مشورت را پاس داریم و مشاوران را سپاس گزاریم.

بر پایه «لَقَد كَرَّمنا بَنی آدَم» انسان بماهو انسان شایسته تکریم و بایسته تعظیم است. کرامت انسان - به عنوان اشرف مخلوقات و اعزّ موجودات - ایجاب می‌کند که افکار، اندیشه‌ها، آرمان‌ها، عقاید و نظریات همه انسان‌ها از هر رنگ و نژاد، با هر عقیده و سلیقه، مورد احترام قرار گیرد.

استشاره از انسان‌ها علاوه براین که تحقّق تکریم شخصیت آن هاست، خود فی نفسه موجب رشد و شکوفایی قدرت تفکّر و خلّاقیّت آنان و نیز باعث حل مشکلات فکری و راهگشای بن بست‌‌های اجرایی گیرندگان مشورت می‌شود.

عقل سالم و خرد سلیم حکم می‌کند که همه جوامع انسانی با نظر مشورتی همه اعضای آن جامعه و براساس خرد جمعی اداره شود. پذیرش اندیشه، افکار و آرای افراد انسانی باید برای همه مدیران، برنامه ریزان و متولّیان بخش‌‌های مختلف جامعه نهادینه شود.

هر مدیر باید پیوسته خود و عملکرد خود را در آیینه نقد و نظر دیگران بنگرد. خودسازی براساس تکریم شخصیّت انسان‌ها و احترام به عقاید و سلایق دیگران به مدیر این توان را می‌بخشد که بتواند با تسلیم در برابر حق و حقیقت، جایگاه خود را نه بالاتر از دیگران، که در خدمت مردم بداند. یافتن ذهن خلّاق و تخلّق به این اخلاق، کاری دشوار است و تلاشی پیگیر و تکاپویی خستگی ناپذیر را می‌طلبد.

 نفس توسنی تازه و مرکبی براندازنده است. رام کردن این توسن و آرام کردن این دشمن، عزمی استوار و اراده‌ای پایدار می‌خواهد. اگر بر این خصم خیره و دشمن چیره دست یابیم، می‌توانیم دروازه بلند مشورت و مشاورت را بر روی تنگنای دل و دماغ خود بگشاییم و مشارکت همگان را برای تحقّق اهداف جمعی جلب نماییم.

سید علیرضا شفیعی مطهر

کتاب«شورا، مشورت و مشارکت از دیدگاه امام علی علیه السلام»

منتشر شد

 

مرکز پخش در تهران با 25 درصد تخفیف:

 

انتشارات علوم بنیادی،خ انقلاب،روبروی دانشگاه تهران،بین خ فخر رارزی و خ دانشگاه،مجتمع پارسا،واحد9

 

، تلفن:66973774   و  66973659

 

 

«پرچمِ هستي» و «عَلَمِ اَلَستی»/696...
ما را در سایت «پرچمِ هستي» و «عَلَمِ اَلَستی»/696 دنبال می کنید

برچسب : آغازین,کتاب,«شورا,مشورت,مشارکت,دیدگاه,امام,علیه,السلام», نویسنده : avayeneh بازدید : 172 تاريخ : جمعه 3 شهريور 1396 ساعت: 9:51